Makyajı Silmeden Uyumanın Zararları

Ferhat

New member
Makyajı Silmeden Uyumanın Zararları
Yorgunluktan dolayı elimizi kaldıracak haliniz olmayabilir, bir seferlikte olsa makyajla uyuduğunuz zamanlarda yaşanacaktır. Göze hitap etmek adına süründüğünüz makyaja dikkat edilmesi gerekiyor.
Yüzünüze sürdüğünüz makyajın doğal olduğunu söyleyemeyiz. Çeşitli kimyasalların karışımından dolayı meydana gelen makyaj ürünleri yüzünüze sürmesi ile cildiniz onu emecektir. Belirli aşmalar sayesinde istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz ama ihtiyacınız bittiğinden sonra başka bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır. Uyumadan önce mutlaka yüzünüzdekileri makyaj kalıntılarını silmenizi öneririz.
Kapatıcı gibi maddeler gözeneklerinizin hava almasını önlemektedir, akabinde yüzünüzde sivilce çıkmasına sebep olmaktadır.
Cildinizde bulunan katkı maddelerinin yol açacağı çeşitli alerjik oluşumlarına sebep olur. Rimeliniz akacağından dolayı gözlerinize gelerek zarar verebilir.
Gece ruj ile uyunması durumunda dudaklarınızda çatlaklık ve kuruma görülür. Gece rujunuzu sildikten sonra dudak bakımınızı yapmalısınız.
Gün içinde cildiniz bir çok hava kirliliğine maruz kalacağından dolayı sivilce, akne gibi şeylerin ortaya çıkmasına sebep olur.
Cildin tazeliğini korumak için oksijene ihtiyacımız olup mutlaka temizlenmesi gerekiyor.