Sandeshkhali: CBI, arazi gaspı ve cinsel saldırıyı soruşturmak için ilk davayı açtı | Dünya

rotimi

Member
Gelişmeye aşina olan kişilerin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI), Batı Bengal'deki çatışmalardan zarar gören Sandeshkhali sakinlerinin arazi gaspı ve cinsel saldırı iddialarını araştırmak için bir dava kaydetti.


Ajans, mahkeme tarafından izlenen bir soruşturma olduğu için ilk bilgi raporunun (FIR) ayrıntılarını yayınlamadı. (Temsilci dosya fotoğrafı)

Gelişme, Dünya Yüksek Mahkemesinin federal kuruma Şubat ayından bu yana Sandeshkhali sakinleri tarafından yapılan tüm iddiaları soruşturması yönünde talimat vermesinden iki hafta sonra geldi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Yetkililer, kurbanın ailesinden kadınların bölgedeki etkili kişiler tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilen arazi anlaşmazlığıyla ilgili ilk davanın, Hindistan Ceza Kanunu'nun (IPC) çeşitli bölümleri uyarınca beş kişiye karşı açıldığını söyledi.

Ajans, mahkeme tarafından izlenen bir soruşturma olduğu için ilk bilgi raporunun (FIR) ayrıntılarını yayınlamadı.

Daha önce kurum, çok sayıda şikayetin alındığı bu tür durumlarda şikayette bulunabilmeleri için Sandeshkhali halkına bir e-posta kimliği dağıtmıştı.

Ayrıca şunu okuyun:Pin Kodlarında Seçim: Seçimler yaklaşırken Sandeshkhali'nin gölgesi Delta'nın üzerinde beliriyor

Teşkilat ayrıca geçen hafta iddiaları araştırmak ve iddiaların ilk bakışta doğrulanabileceği vakaların kayıt altına alınmasına devam etmek için Sandeshkhali'ye bir ekip göndermişti.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, “Arazi gaspı ve cinsel saldırıyla ilgili bu dava, bölgeye yapılan saha ziyareti sırasında yapılan ön doğrulamanın ardından kaydedildi” dedi.

Bu kişi, şikayetlere bağlı olarak daha fazla FIR'ın gelebileceğini söyledi.

Dünya Yüksek Mahkemesi 10 Nisan'da, adalet ve adil oyun açısından tarafsız bir soruşturmanın gerekli olduğunu söyleyerek, Sandeshkhali olaylarına ilişkin CBI'nin mahkeme gözetiminde soruşturma başlatmasını emretti.

Karar, Baş Yargıç TS Sivagnanam ve Yargıç Hiranmay Bhattacharyya'nın bölüm heyeti tarafından kabul edildi; bu heyet, arazi gaspı ve sömürüden taciz ve tecavüze kadar uzanan iddia edilen suçların yanı sıra soruşturmanın aynı kuruma devredilmesini talep eden dilekçelere ilişkin suo motu başvurusunu dinledi. Yerel polisten CBI'ye haber verildi.

“CBI'nın herhangi bir kişi, kuruluş, devlet kurumu, polis departmanı, yarı resmi kurum, STK'lar, kar amacı gütmeyen kişiler ve konuyla gerçekten ilgilenebilecek diğer kişilerden bu noktada bilgi talep etme yetkisine sahip olduğunu söylemeye gerek yok. HC, sırasına göre “Kendi görüşüne göre yararlı veya konuyla ilgili olabilecek konular” dedi.

HC ayrıca CBI'ya, gelir kayıtlarının kapsamlı bir denetimini ve dönüştürüldüğü iddia edilen arazinin fiziksel incelemesini yaptıktan sonra, tarım arazilerinin yasa dışı olarak balık çiftliği su kütlelerine dönüştürüldüğü iddiasıyla ilgili kapsamlı bir rapor sunması talimatını vermişti.

Yetkilinin bir sonraki duruşma tarihi olan 2 Mayıs'ta mahkemeye bir rapor sunması gerekiyor.

Soruşturmaya aşina olan yetkililer, CBI'nin konuyla ilgili Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) tarafından sunulan anlık soruşturma raporunu da incelediğini ekledi.

Komisyon, 12 Nisan tarihli raporunda şunları söyledi: “NHRC ekibi, Sandeshkhali bölgesindeki köylülerle, özellikle de kadınlarla temasa geçtikten sonra, iddia edilen sanıkların işlediği zulümler nedeniyle bir korkutma ve terör atmosferinin ortaya çıktığını tespit etti.” Mağdurlar sessiz kalıyor ve adalet aramaktan çekiniyor. Köylüler/mağdurlar saldırılara, tehditlere, cinsel sömürüye, toprak gaspına ve ücretsiz zorla çalıştırmaya maruz kaldılar ve bu koşullar altında geçimlerini Sandeshkhali bölgesi veya eyaleti dışında aramak zorunda kaldılar.”

Sandeshkhali ile ilgili olayların ana sanıkları, açığa alınan Trinamool Kongresi Milletvekili Şeyh Shahjahan ve TMC liderliğindeki iki zilla topluluğu üyesi Uttam Sardar ve Shibu Hazra, eyalet polisi tarafından tutuklandı ve TMC'den uzaklaştırıldı.

CBI, 5 Ocak'ta kara para aklama soruşturmasıyla bağlantılı olarak bölgeyi ziyaret eden İcra Müdürlüğü (ED) ekibine düzenlenen saldırıyla ilgili ayrı bir soruşturma kapsamında Mart ayında Shahjahan'ı tutuklamıştı.