Bayat ve Kuru Ekmeklerle Ne Yapılır

Ferhat

New member
Bayat ve Kuru Ekmeklerle Ne Yapılır
Bayat Ekmekler Nasıl Değerlendirilir
Sofradan kalan bayat ve kuru emeklerin mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir. Hepimizin evinde fazladan ekmek alır kuruduktan sonra çoğumuz israf ederek bunları çöpe atarız. Köpekler ve kedilere de atmışlığımız olur ama elde kalan ekmeklerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Ekmek sofralarımızın baş tacı olduğundan dolayı yetmeyeceği düşüncesiyle fazladan alırız.
Geleneksel yemeklerimizden olan papara yapılabilir. Kur ekmekleri et suyu ile birlikte karıştırarak düdüklü tencerede pişmeye bırakırız. Aşırı su olmamasına dikkat sadece buharı ile nemlenmeleri gerekmektedir. Afiyetle yenebilir.
Köfte harcı yapılabilir ilk önce blender dan geçirildikten sonra çeşitli baharatlar sayesinde köftelerimize lezzet ve tat katarız.
Tost için birebirdir. Tost ekmekleri bilindiği üzere yanmayan buğday unuyla yapıldıklarından dolayı ne kadar kızartırsanız kızartın asla yanmaz.
Yumurtalı ekmek için bayat ekmeğe gerek olup yumurtaya buladıktan sonra tavada az yağ ile kızartılabilir. Lezzetine doyamayacağınız yumurtalı ekmek tarifi olacaktır kahvaltılarda birebirdir.
Bayat ekmeklerinizi taze hale getirmek için yapılması gereken ise fırında bir müddet ısınmasıdır sonra afiyetle yenebilir.